top of page

Old English Mastiff

​De Engelse Mastiff is een lief, moedig, imposant, waakzaam, betrouwbaar en intelligent ras. Ze zijn zeer loyaal aan hun familie en gedijen op menselijk gezelschap en genegenheid. Ze kunnen niet goed tegen lang alleen zijn.

De Engelse Mastiff blinkt uit doordat hij zich niet snel zal laten irriteren. Lawaai, stress of andere dieren brengen hem niet snel van zijn stuk. Door zijn benijdenswaardige gelatenheid, zijn rustige terughoudendheid en zijn vriendelijkheid naar kinderen toe heeft de Engelse Mastiff de bijnaam "gentle giant" gekregen. Het is dan ook een ideale gezinshond. Voor de Engelse Mastiff is de nabijheid van zijn baasje het aller belangrijkste. De aanhankelijke hond wil er altijd bij zijn en is daarom niet geschikt om in een hok te houden. Ze hebben veel behoefte aan liefde en zijn gek op complimentjes. Daarom is het van belang dat er binnen het gezin steeds rustig en liefdevol met hem omgegaan wordt. Luide, geschreeuwde commando’s schrikken af.

Ondanks zijn bijzondere geschiktheid als waakhond (niet te verwarren met verdedigingshond) is het een zeer rustig ras. Het grootste deel van de dag zult u hem dan ook liggend aantreffen. Logisch eigenlijk, want zoveel is er nu meestal ook weer niet te waken. En dan maar waken om te waken, neen, dat gaat hem te ver.

Hij waakt alleen daar waar het nodig is en zo hoort het ook.

Engelse Mastiffs hebben een zeer nauwe band met hun baasje. Zijn enorme lichaamsgewicht en grootte weerhoudt hem er niet van om zijn baasje te knuffelen. Dankzij hun karakter zijn Engelse Mastiffs makkelijk op te voeden. Ze doen er gewoonlijk alles aan om het hun baasje naar de zin te maken. Ze zijn echter wel een beetje eigenzinnig – absolute gehoorzaamheid kun je dus niet verwachten.  Het is niet nodig om bang te zijn voor hem, maar toch kan het enthousiast opspringen ongewenste gevolgen hebben. Daarom is er zonder twijfel een liefdevolle maar consequente opvoeding en een uitgebreide socialisatie nodig, om de hond te leren zijn kracht in te schatten en te doseren.

 

De hond hoort een zekere reserve te hebben. Heel kenmerkend is het feit dat ze graag zelf de benadering beginnen en vaak een afkeer hebben van mensen die zelf de begroeting beginnen met allerlei druk gedoe en geklets. De Mastiff hoort zich niet van zijn taak te laten afleiden door allerlei zinloze prikkels. Hij moet opletten of zijn baas niet bedreigd wordt. 

Geschiedenis

Geschiedenis:

De Mastiff is een nakomeling van de Molosser, één van de oudste hondenrassen van de wereld.

Deze honden zwierven al een paar millennia voor Christus door Europa en Azië.

De Molosser kwam uit Macedonië en Epirus. Deze honden werden ingezet bij de jacht op wilde paarden en leeuwen, en bij de bescherming van de huizen van de Babyloniërs.

De Assyriërs begroeven terracotta beelden van de honden om de geesten van de honden aan te roepen om het kwaad in hun huizen te verdrijven.


De term Molosser is afgeleid van de Molossiërs, een volk dat in de oudheid het zuiden van het huidige Albanië bewoonde. De molossers kwamen mee met schepen uit Tyrus en Sidon naar Engeland. De honden die achter bleven in Engeland zijn uit eindelijk de grootouders van de Mastiffs geworden. De naam Mastiff voor het ras is ongeveer duizend jaar geleden voor het eerst gebruikt.


De Romeinen vermeldden de breed gemuilde honden uit Brittannië al zo’n tweeduizend jaar geleden toen zij voor het eerst in Engeland kwamen. Zij namen de Mastiff de honden mee naar Rome, waar ze in arena’s vochten tegen beren en leeuwen.

 

In de eerste helft van de 20de eeuw raakte het ras bijna uitgestorven, maar door toedoen van enkele kynologen werd rond 1945 het ras teruggekruisd uit o.a. Duitse Dog en de kortharige Sint Bernhard. De enige functie die een Mastiff nu nog kan vervullen, is die van beschermer van huis en haard en vooral van de gezinsleden van de familie waar hij bij hoort.

 

In de oudere standaard rasbeschrijvingen van de Mastiff vind je o.a. de beschrijving “expression lowering”, wat betekent dat de uitdrukking dreigend moet overkomen. Een waakhond die met zijn uitdrukking angst aanjaagt, verhindert een hoop onnodige agressie want hij zal daardoor meestal niet in actie hoeven komen. Het karakter is in principe niet uitgesproken toeschietelijk.

Happy

Happy

Benja of New Way Castle

 

Happy doet haar naam meer dan eer aan: een bijzonder vrolijke hond. Altijd blij en in voor een knuffel met jong en oud. Ook met andere honden vind ze het altijd leuk en is ze het middelpunt van belangstelling. Happy is een superlief moedertje en heeft 6 beeldschone, gezonde en lieve pups op de wereld gezet en daar laten we het bij. 

 

 

Geboren:  15 september 2013 in Duitsland

 

Geslacht:  Teef

Kleur:  Apricot

 

Gezondheidsuitslagen:

HD:            C

ED:             Vrij

Ogen:         Licht entropion beide ogen

 

Vader: Goliath of New Way Castle

 

Moeder: Funny of New Way Castle

 

Stamboom Happy

 

happy%20website1_edited.jpg
Murphy

Murphy

Ruben van Illusion of Grandeur

 

Murphy is een geweldig lieve reu. Ligt het liefst de hele dag onder je bureau te snurken maar als we gaan wandelen is hij als eerste buiten. Dan weet hij het al: "dit wordt leuk". Kortom, altijd in voor een geintje met een super karakter.

Hij is oersterk maar weet dat gelukkig niet, het blijft ons "kleine pupje" en daar gedraagt hij zich ook naar.

 

Geboren: 9 juli 2014

 

Geslacht: Reu

Kleur: Brindle

 

Gezondheidsuitslagen:

HD:                  A

ED:                  Rechts: vrij

                       Links: graad 1

Oogziekten:      Vrij

Vader: El Paso von der Villa Graf

Moeder: Britt of Illusion of Grandeur

 

 

 

Stamboom Murphy

murphy website2.jpg
Phoebe

Phoebe

​Aphrodite v. Eertswoude

 

 

Phoebe is het pupje dat wij gehouden hebben uit ons A-nest van Happy en Tinus. Ze heeft een geweldig karakter, het is een hele lieve, vrolijke en aanhankelijke hond. Altijd even blij en enthousiast als de gezinsleden thuis komen. Bij vreemden in eerste instantie even terughoudend (zoals het hoort bij de Mastiff) maar zodra het ijs gebroken is zit ze aan je vastgeplakt of ze je al jaren kent.

 

Geboren: 3 november 2015

 

Geslacht:  Teef

Kleur:  Fawn

 

Gezondheidsuitslagen:

HD:            HDC  

ED:            Vrij  

Ogen:        Vrij 

 

Vader: Akkadisch v.d. Hilsse Mastiffs

Moeder: Benja of New Way Castle

Stamboom Phoebe

 

 

 

 

phoebe website.jpg
Ivy

Ivy

​Quarry Jacpas que dubonheur

 

 

Ivy is een abricot teefje die wij, toen ze 4 maanden was,  uit België gehaald hebben bij Jacpas que du bonheur. Een waanzinnig lieve hond die samen opgroeit met onze Buddy. Ze schelen dan ook maar 1 dag.

 

Geboren: 20-11-2017 in België

 

Geslacht:  Teef

Kleur: Abricot

 

HD                 HDA 

ED                  Links en rechts: Vrij

PRA: vrij

CMR: vrij

ECVO 0ogziekten: vrij

 

Vader: Noy Jacpas que dubonheur

 

Moeder: Maya Jacpas que dubonheur

 

 

Stamboom Ivy

 

 

 

ivy website.jpg
Buddy

Buddy

Capt. Beefhaert v.d. Hillse Mastiff's

 

 

Buddy is een pup uit het eerste F2 outcross nestje van "v.d. Hillse Mastiff's". 3/4 Mastiff, 1/4 Racing Greyhound. Het is een fantastisch mooie en lieve hond. Heel pienter, lekker ondeugend met een enorme dosis aan enthousiasme. Hij is snel en sterk en op deze leeftijd "a hand full" maar al rustiger dan op de leeftijd van 1 jaar.

 

Geboren: 21 november 2017

 

Geslacht:  Reu

Kleur:  Brindle

 

Gezondheidsuitslagen:

HD:                  

ED:                           

PRA: vrij

CMR: vrij

ECVO 0ogziekten: vrij

 

Vader: Freddy

 

Moeder: Alex v.d. Hillse Mastiff's

 

Stamboom Buddy

 

 

 

Buddy%202%2C5_edited.jpg
bottom of page