top of page

Moscow Watchdog

Mijn droom is uitgekomen. Na jaren informatie vergaren, fokkers benaderen en gesprekken met eigenaren van de Moscow Watchdog over de hele wereld hebben wij de, voor ons, perfecte pup gevonden. De Moscow watchdog is in Nederland een onbekend en zeldzaam ras.

De Moscow watchdog, of in de originele taal de Moskovskaya Storodzevay Sobaka, is een product van Russische fokkers (Sovjet leger) uit de vijftiger jaren van de twintigste eeuw. Deze hond was niet bekend in Europa tot na de val van de Sovjet Unie. Deze hond is meer dan een kruising. Het proces begon met de Kaukasische Ovtcharka, vanwege zijn duidelijke waak- en assertiviteitseigenschappen. Toen voegden deze vastberaden 'hondenbrouwers' een Sint Bernard toe om de afmetingen te vergroten. Deze Alpen Mastiff was echter te traag en lui om aan de eisen van deze liefhebbers te voldoen. De Russian Spotted Hound werd toegevoegd. Ondertussen is het een onafhankelijk ras dat sinds 1985 wordt erkend door de Russische hondenvereniging RKF.

De Russen kregen de beschikking over fokdieren van verschillende kampioenen St. Bernards van de Duitsers, de Tsjechen en de Slowaken. De beste Kaukasische en Russische honden werden geselecteerd uit alle delen van Rusland, en gekruist met de ingevoerde Sint Bernards. Het resultaat van alle inspanningen was het nieuwe ras:  De Moscow Watchdog.
Het nieuwe ras was zo veelbelovend dat het bestaan ervan een tijdje werd stilgehouden voor het publiek.

Het was een groot-formaat, sterk gebouwde hond met een uitstekende neus, weerstand tegen ziekten, en uitstekende bewakende kenmerken. Aan al deze eigenschappen was verder een zeer aantrekkelijke uiterlijk toegevoegd wat ook nog eens de mogelijkheid bezat om het barre Russische klimaat te doorstaan.

Pas na de val van het Sovjet-Rijk mocht het ras worden gekocht door burgers.

De Moskoviet is een hond met zware botten, maar zeker niet onhandig. Hij loopt elegant en kan uitstekend met zijn zwaar en groot lijf uit de weg. Hij heeft een prachtig massief hoofd en krachtige benen. De Moskoviet is goed ontwikkeld, zowel qua spieren als hersenen. De vacht is dik met franje, en middellang. De kleuren zijn altijd rood en wit. De schofthoogte bedraagt 66 tot 78 cm en het gewicht 45 tot 68 kg. De staart is goed behaard en hangt bijna op de grond. De hond heeft een 'wijze' uitdrukking.


Deze sterke en bekwame hond is een goed gezelschapsdier en waakhond. Dit is trouwens duidelijk te zien in de vertaling van zijn naam. Hij heeft een vriendelijk temperament indien hij op de juiste manier wordt opgevoed. Hij is een passende keuze voor eigenaren die de ruimte hebben om hem te houden. De hond heeft veel beweging en ruimte nodig en is niet geschikt voor mensen die een appartement wonen.

De Moskoviet dient op jonge leeftijd correct te worden getraind. Hij leert heel erg snel, maar wacht niet tot hij of zij 50 kg. weegt om met de training te beginnen. Hij bewaakt zijn territorium onafhankelijk en betrouwbaar zonder ongegronde agressie. Ze zijn op hun hoede voor vreemden waardoor ze uitstekende en alerte bewakers zijn. Het zijn geen overdreven blaffers, ze blaffen alleen indien nodig. Als de Moskoviet ziet dat de bezoeker door de baas vriendelijk wordt begroet, dan is het wat hem betreft ook "ok" en zal hij op zijn beurt ook de bezoekers vriendelijk benaderen. De stemming van de Moskoviet is goed uitgebalanceerd en hun zenuwstelsel stabiel. Binnenshuis is het een rustige en prettige huisgenoot welke uitstekend met de andere huisgenoten overweg kan.

Documents4.jpg
Flóki
5eaec0342ef5d60021091ad0_optimized_edite
Floki%207%20weken_edited.jpg
106390817_305004557544841_26225615143478
floki%209%20maanden_edited.jpg
Flóki

Flóki

Taya Flóki Great Big Bear

 

Flóki is een Moscow Watchdog, vernoemd naar Flóki Vilgerðarson, (9e eeuwse Noorse ontdekkingsreiziger). Mijn droom is uitgekomen. Na jaren informatie vergaren, fokkers benaderen en gesprekken met eigenaren van de Moscow Watchdog over de hele wereld hebben wij de, voor ons, perfecte pup gevonden. 

 

Geboren: 14 april 2020

 

Geslacht:  teef

Kleur:  wit/rood met zwart masker

 

Gezondheidsuitslagen:

HD                  

ED                           volgt

Oogziekten:    

 

Vader: Trofim Boyarsky Son for the Empire Cache 

 

Moeder:  Puma from Ursa Major

 

Stamboom Flóki

 

 

 

106005161_614134539222520_26755050760634

Siggy

Otvaga iz Drevnih Mifov

 

Siggy is een Moscow Watchdog, vernoemd naar Siggy Bjornsdottir uit de serie "Vikings".

 

Geboren: 06 april 2021

 

Geslacht:  teef

Kleur:  wit/rood met zwart masker

 

Gezondheidsuitslagen:

HD                  

ED                           volgt

Oogziekten:    

 

Vader: Yantarnaya Zvezda Voeneg Drevnikh Mifov 

 

Moeder:  Artemida

 

Stamboom Siggy

 

 

 

216343540_1431910990503636_1496441254294626864_n.jpg
bottom of page